Confidenţialitate

Ministrul Mediului propune pedepse mărite pentru cei ce atacă pădurarii | AUDIO

Pedepse sporite pentru cei care atacă pădurarii! Aceasta este propunerea Ministrului Mediului,  Tancozs Barna, cuprinsă într-un  proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite.

“Sancțiunile în cazul acestor acțiuni de ultraj să fie tratate la fel ca orice ultraj împotriva personalului din poliție sau din jandarmerie. Protecția pădurilor este o problemă strategică și de importanță națională. Sper ca această inițiativă să aibă susținere și în Parlament. Am avut o discuție deja cu domnul ministru de interne Bode, pregătim și un punct de vedere al guvernului pentru a susține această propunere”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Mediului spune că atacurile asupra pădurarilor şi siguranţa acestora este principala problemă a angajaţilor din Silvicultură.

”Problema atacurilor, problema ultrajului împotriva personalului silvic, care în exercitarea atribuțiilor de serviciu intră în contact cu persoane care îi atacă. Au fost peste 700 de astfel de atacuri, de acțiuni de ultraj împotriva personalului silvic în exercitarea sarcinilor de serviciu și, din păcate, au fost și 6 decese care au urmat acestor atacuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit propunerii ministrului, pedepsele ar urma să crească cu jumătate din cuantumul actual. De exemplu, dacă, în prezent,  o pedeapsă este de 4 ani, ea ar urma să fie majorată la 6 ani.