Confidenţialitate

Ministrul Mediului: Peste 100 de entităţi la nivel central şi local au aderat la “Vinerea Verde”

ministrului Mediului anunță că, până în prezent, peste 100 de entităţi de la nivel central şi local au aderat la iniţiativa “Vinerea Verde”, din care 11 ministere, 20 de prefecturi, 19 consilii judeţene, 18 primării, 22 de instituţii de învăţământ superior şi alte 19 instituţii din domenii diverse.

“Vinerea Verde este o campanie ce îşi propune să nu se încheie decât atunci când va deveni un mod de viaţă, ne va intra tuturor în reflex atât de bine, încât nici nu va mai reprezenta un efort, nu va mai avea nevoie de un slogan, iar eco-mobilitatea va fi o realitate firească pe întreg cuprinsul ţării. Stop! Maşina stă pe loc şi vinerea aceasta!”, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

🇷🇴/🇭🇺👇

#VinereaVerde Tu te-ai hotărât cu ce mergi mâine la serviciu?

🌳Eu am renunțat și astăzi la mașină, alegând un…

Publicată de Tánczos Barna pe Joi, 25 martie 2021

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Mediului a lansat iniţiativa, menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS.

“Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.