Confidenţialitate

Ministrul Mediului mulţumeşte localnicilor din Băile Tuşnad care au protestat pentru a atrage atenţia asupra problemei urşilor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, le-a mulţumit localnicilor din Băile Tuşnad care au protestat aseară pentru a atrage atenţia asupra problemei urşilor care coboară aproape zilnic în localitate. Totodată le-a mulţumit celor care susţin proiectul privind intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi din localităţi.

”Sute de oameni au protestat la Băile Tuşnad, încercând să atragă atenţia asupra prezenţei constante a urşilor în localitate”, a transmis ministrul, precizând că ursul provoacă daune şi pune în pericol viaţa umană, iar oraşul a pierdut sume semnificative.

Zilnic, în Băile Tuşnad este semnalată prezenţa urşilor, fiind făcute numeroase apeluri la 112 din acest motiv.

Mulţi dintre protestatari au purtat în mâini ursuleţi de pluş sau pancarte pe care scria: Ursii in padure nu la mine acasa.

În mesajul său, ministrul mediului a mai spus că mulţumeşte oamenilor că susţin proiectul legislativ care va permite intervenţia imediată în cazul în care ursul se află în localitate.

”Sper că-l vom putea aplica cât mai curând posibil, astfel încât nu numai oamenii să fie în siguranţă, dar să poată să-şi revină şi turismul din Băile Tuşnad, grav afectat în ultimă perioadă” – a mai scris Tanczos Barna.