Confidenţialitate

UPDATE: Ministrul Mediului a făcut o plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri de la Brazi

UPDATE: Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut o plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri de la Brazi, în legătură cu care localnicii au făcut sute de plângeri oficiale în care au denunțat poluarea care le face viața imposibilă.

Garda de Mediu anunță că va suspenda activitătea acestui incinerator dacă firma care îl operează nu va măsuri în următoarea lună.

Incineratorul de la Brazi este operat de Compania Eco Burn din Ploieşti îi aparţine lui Mihail Ştefănescu, partener de afaceri al fostului ministrul PSD pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, şi amic cu deputatul fugar Sebastian Ghiţă.

Compania Eco Burn a încheiat în urmă cu 2 ani un contract de 1 milion de euro fără TVA cu Spitalul judeţean Ploieşti pentru colectarea, transportul şi eliminarea finală a deşeurilor medicale. Firma are contracte cu mai multe spitale din Prahova și București.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, merge astăzi în Prahova, la Platforma de deșeuri municipale Boldești. Aici au fost oprite pentru control două camioane încărcate cu deșeuri deosebit de periculoase, spun reprezentanți ai ministerului.

Cele două autovehicule sunt blocate de către autorităţi, urmând ca inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu să efectueze un control amănunţit al încărcăturii.

Ministrul Mediului a efectuat ieri un control inopinat și la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi, unde a verificat situaţia reclamată de către locuitorii din zonă.

În urma acelui control, oficialul a anunţat că va trimite către autorităţilor de cercetare penală dosarul cu rezultatele Corpului de Control privind situaţia descoperită la faţa locului.