Confidenţialitate

Ministrul Mediului, despre noua taxă de mediu: Va fi pe principiul „poluatorul plătește” | VIDEO

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a vorbit, la PiațaVictoriei, despre cum va arăta viitoarea taxă pe poluare, dar și despre continuarea programului Rabla.

Barna Tánczos susține că vechea taxă de poluare a fost una greșit gândită și implementată:

„Taxa auto, în forma care a fost implementată în  România, a fost o eroare uriașă, greșeli după greșeli și procese pierdute și sume returnate. (…) Trebuie văzut faptul că în UE, majoritatea statelor aplică diverse tipuri de taxe pentru a reduce poluarea. Scopul este găsirea unor mijloace prin care poluarea este ținută în frâu.”

Astfel, pornind de la această idee, ministrul Mediului spune că trebuie găsită o variantă prin care să plătească doar cei care poluează:

„Trebuie să avem în vedere principiul că poluatorul plătește, adică să găsim o formă de taxă care nu îi pune să plătească pe cei care nu poluează.”

Cât despre programul Rabla, ministrul Mediului a declarat, la Piața Victoriei, că acesta va fi derulat și în cursul anului 2021:

„Mergem mai departe, am început zilele trecute discuțiile pe rabla Clasic și Mașină Verde. Rabla este un program extrem de bun, de succes. (…) Aș vrea ca aceste programe să fie în viitor și mai verzi.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: