Ministrul Alexe, despre defrișările din Pădurea Dobrovăţ: O campanie de dezinformare de zeci de mii de euro | AUDIO

Acuzat că în timpul mandatului său, pădurea Dobrovăţ de lângă Iaşi a fost tăiată ilegală, ministrul Mediului a chemat astăzi presa chiar în pădurea respectivă, unde a ținut o conferintă de presă.

Spune că toate informațiile prezentate despre acest subiect fac parte dintr-o campanie de dezinformare, de zeci de mii de euro.

“Imagini cu o pădure defrişată din Rusia sunt prezentate ca fiind din Pădurea Dobrovăţ. La fel, imagini de anul trecut, din Munţii Apuseni. Tăierile au loc de mulți ani, nu din timpul pandemiei”, spune Costel Alexe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mulţi activişti de mediu sustin ca pădurea Bucium-Dobrovăț, deşi este sit Natura 2000 şi n-ar trebui să poată interveni cineva acolo, aproape că a fost rasă, invocandu-se necesitatea ca ea sa fie regenerata.

Potrivit presei locale din Iaşi, tăierile ar fi fost facute de o firmă obscură din Iaşi, Tera Forest, care aparţine unui taximetrist. Aceasta a obţinut autorizarea de a exploata metrul cub de masă lemnoasă cu 100 de lei, el fiind vândut mai departe, pe piaţa liberă, cu minimum 250 de lei.

Ministrul Mediului dă asigurări că nu se petrece nimic ilegal şi că se iau măsurile necesare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS