Confidenţialitate

Ministrul Mediului cere revocarea din funcție a șefului AFM, după amânarea programului Rabla pentru electrocasnice

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, cere revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu, după ce programul Rabla pentru electrocasnice, care trebuia să înceapă marți, a fost amânat.

„Este inadmisibil ca un program atât așteptat de cetățeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcționa, deși avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri (luni – n.r.), că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului.

În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunți populația cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea și înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv”, spune Fechet.

Deocamdată, nu se știe când anume va fi reluat programul.

Reamintim, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că s-a luat decizia suspendării Programului Rabla pentru Electrocasnice, “din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere”.

Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să permită înscrierea persoanelor fizice de marți, ora 12:00.