Confidenţialitate

Ministrul Mediului atrage atenția asupra pericolului ieșirii apelor curgătoare din matcă | AUDIO

Atenţie în următoarele zile în zona apelor curgătoare, unde există pericolul ca acestea să iasă din matcă, spune la Europa FM Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ne aşteptăm la precipitaţii abundente, avertizează ministrul.

”Urmează câteva zile de precipitații abundente, suntem în legătură permanentă cu ISU pentru a avea echipe pregătite în caz de nevoie. Trebuie mare precauție în zona apelor curgătoare și nu avem voie să ne riscăm în următoarele zile în acele zone care sunt periculoase. Vor veni zilnic mai multe avertizări meteo și hidro, ele pleacă către autoritățile care trebuie să fie pregătite și facem un apel la responsabilitate ca să evităm tragedii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici un judeţ nu se află, însă, sub cod roşu de precipitaţii. Dar avertizările vor fi actualizate în timp util.

”Un cod portocaliu meteo în anumite regiuni, în acele regiuni, în acele regiuni, dacă nu se întâmplă fenomene meteorologice locale extraordinare, lucrurile pot fi ținute sub control și pot fi administrate corect. Nu excludem apariția unor viituri pe porțiuni mici în anumite localități. Aceste viituri, în anumite locații, sunt aproape imposibil de previzionat de aceea este nevoie de responsabilitate și precauție în aceste zile”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.