Confidenţialitate

Ministrul Mediului: 20.000 de metri cubi de lemn au fost confiscați în prima jumătate a anului | AUDIO

20.000 de metri cubi de lemn au confiscat autoritățile, în prima jumătate a anului  – spune ministrul Mediului. Tanczos Barna recunoaște că aceste cifre nu atestă dimensiunea reală a furtului din păduri:

”În prima jumătate a anului au fost confiscate 20.850 de metri cubi de masă lemnoasă. Atât s-a prins. Dacă hoțul nu este prins, nu știi cu cât a plecat. Să spui cât s-a furat este imposibil pentru că nu putem vorbi de cantitățile confiscate, putem vorbi de cantitățile în plus, constatate la transport, putem vorbi de amenzile aplicate, ca să spună cineva câți metri cubi s-au furat – este impopsibil.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru că de multe ori fotografiile care surprind transporturi de lemn nu sunt clare, ministrul Mediului spune că a cerut controale mai dese în zonele unde au fost făcute acele poze.
Pe de altă parte, România și-a propus să achiziționeze drone pentru monitorizarea transportului de lemn și a nivelului poluării – a precizat Ionuț Sorin Baciu, secretar de stat în Ministerul Mediului.

”Nu ne dorim să facem doar controlul forestier, ne dorim ca aceste zone să fie dotate cu mai multe tipuri de senzori, inclusiv identificarea poluării, la depozitarea ilegală de deșeuri. Avem în PNRR inclusiv dotarea cu drone”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.