Confidenţialitate

Ministrul maghiar de Externe, în vizită la București: De 5 ori am mărit sprijinul pe care l-am oferit comunității românești | AUDIO

Vizită extrem de importantă la București: după mai multe conflicte verbale între Budapesta și București, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjártó și omologul său roman Bogdan Aurescu au convenit să încheie mai multe acorduri dar și să reia discuțiile despre minorități.

Liderul diplomației române a cerut Guvernului de la Budapesta să nu mai sprijine minoritatea maghiară din Transilvania pe criterii entice:

”Nu există niciun acord al României pentru implementarea acestui program pe teritoriul României. Am propus să discutăm despre încheierea unui acord cu privire la acest program, care să aibă în vedere gestionarea de o manieră transparentă și nediscriminatorie a acestor elemente ale programului, nu pe criterii etnice, nu cu încălcarea legislației europene sau românești privind concurența pe piață. Prin urmare, vom avea discuții în perioada următoare cu privire la acest program și sperăm să ajungem la o înțelegere pe baza acestor parametri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul maghiar de Externe Peter Szijjártó a răspuns că în ultimii ani Guvernul său a crescut de 5 ori sprijinul financiar pentru comunitățile maghiare din vecinătate și intenționează să continue acest program.

”De 5 ori am mărit sprijinul pe care l-am oferit comunității românești. Avem și lege care se referă la aceste minorități care locuiesc în Ungaria și sunt în proprietatea lor toate mijloacele care servesc educația acestor minorități.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.