Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, si-a anunţat demisia pe Facebook

„Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiţiei!, anunţă Tudorel Toader, pe Facebook.

În această dimineaţă, cu aproximativ două ore şi jumătate înaintea acestui anunţ al demisiei, Tudorel Toader spunea că se află în continuare în funcţie şi îşi va îndeplini obligaţiile, însă va respecta deciziile politice şi juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului.

El preciza că este independent şi nu face parte din nicio tabără.

„Încă fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politc, dar care are încă suportul, sprijinul, juridic. Personal cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui se retrage implicit sprijinul politic şi pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă este membru al unui partid sau altul sau este independent. (…) Sigur, voi respecta deciziile care voi fi luate pe cele două componente: politică şi juridică”, spunea Toader, joi dimineaţă, la sosirea la Ministerul Justiţiei.

El afirma că în acest moment continuă să îşi exercite atribuţiile.

„Eu mă duc acum la ora 9.00, avem o dezbatere pe proiectul de lege privind modificarea legii cetăţeniei. (…) La ora 12.00 particip la secţia de judecători a CSM, aşadat îndeplinesc obligaţiile până în ultimul moment. (…) Eu sunt ministrul Justiţiei, astăzi, încă”, afirma Toader.

Ministrul Justiţiei a adăugat că „nu face parte din nicio tabără”, întrebat dacă îl susţine pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS