Confidenţialitate

Ministrul Justiției spune că a fost o eroare de judecată atunci când a declarat că șeful fostei șefe DIICOT a fost achitat. „Este o festă de memorie” | AUDIO

Noi precizări ale ministrului de justiției în scandalul privind declarațiile făcute la Europa FM. Cătălin Predoiu spune că a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie. Invitat miercuri în Piața Victoriei, Ministrul Justiției a spus că soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu ar fi fost achitat, deși instanța nu a dat o soluție definitivă.

Ministrul Justiției spune că respinge toate speculațiile apărute în spațiul public. „A fost convingerea mea că acel dosar s-a soluţionat”, susține acum Cătălin Predoiu.

Noile declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Insider Politic, de la Prima TV:

„Nu a fost vorba de altceva decât de o informație, este o festă de memorie pe care am avut-o, a fost convingerea mea că acel dosar s-a soluționat. Eu nu m-am referit la viitor cu intenția de a influența în vreun fel instanța, ci m-am referit la o informație care ținea de trecut și asta a fost convingerea mea din discuții din afara cadrului statal, din afara cadrului oficial. De aceea am și precizat că nu-i vorba de surse oficiale, medii juridice care n-au legătură cu oficialități ale statului.”

Joi, USR i-a cerut  demisia ministrului.

Vă amintesc, invitat la Europa FM în emisiunea Piața Victoriei, ministrul Cătălin Predoiu a susținut că fostul polițist Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, ar fi fost achitat de instanță în apel.

Însă, în realitate, procesul nu s-a încheiat, iar următorul termen de judecată e stabilit pe 7 februarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: USR cere demisia ministrului Justiției, în urma unei declarații făcute la Europa FM. Predoiu și-a cerut scuze că nu a verificat informația | AUDIO