Ministrul Justiției: Sesizarea privind revocarea șefei DNA, trimsă la CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va ajunge în cursul zilei de luni la Curtea Constituţională a României (CCR).

„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională”, a declarat Toader, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiţiei a avut luni, la Palatul Victoria, o discuţie de aproximativ o jumătate de oră cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema eventualei sesizări a CCR.

Toader declarase anterior că a realizat un draft al sesizării către CCR, însă forma finală a acesteia ar putea cuprinde şi o parte din raportul prezentat de şeful statului.

„Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri sugestive”, a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei.

Tudorel Toader a reiterat că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS