Ministrul Justitiei neaga implicarea sa in dosarul lui Viorel Hrebenciuc

Robert Cazanciuc a declarat că nu a fost contactat de deputatul demisionar.

Ministrul Justiției neagă orice implicare în dosarul de trafic de influență în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal.

Robert Cazanciuc a declarat că nu a fost contactat de deputatul demisionar.

Într-o stenogramă apărută în presă, Viorel Hrebenciuc l-ar fi rugat pe Dan Șova să intervină la Ministerul Justiției pentru inițierea unei legi privind amnistia și grațierea.

‘Viorel Hrebenciuc nu m-a contactat’ – afirmă ministrul Justiției. În ceea ce privește legea amnistiei și grațierii, Robert Cazanciuc precizează că un astfel act normativ se discută în Parlament:

‘Noi am dat un aviz negativ. Proiectul se află în Parlament, a fost o corespondenţă între diversele comisii ale Parlamentului, Minister, ANP cu privire la situaţia din penitenciare. E decizia Parlamentului, în funcţie de propriile priorităţi, dacă acest proiect va primi un vot pozitiv sau un vot negativ. Amnistia şi graţierea sunt instituţii prevăzute în Constituţie, în lege. Ele pot constitui soluţii pentru supraaglomerarea din penitenciar, dar trebuie o dezbatere serioasă într-o societate’, a spusministrul Justiţiei.

Totodată, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat că nu se impune o lege a grațierii și amnistiei.

Potrivit procurorilor DNA, Viorel Hrebenciuc i-a cerut lui Dan Sova, într-o discuție purtată pe 17 octombrie 2014, să inițieze o ‘propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse’. Dan Șova a acceptat, iar Hrebenciuc i-a promis susținerea pentru a obține șefia PSD, în cazul în care Victor Ponta ajunge președintele României.

Dan Șova și Viorel Hrebenciuc sunt urmăriți penal pentru trafic de influență în acest caz. După primele audieri la DNA, Dan Șova a declarat că nu l-a contactat pe ministrul Justiției în vederea promovării unui proiect care să îi scape de pedepse pe liderii PSD care au probleme cu justiția.