Ministrul Justiției începe negocierile cu angajații din penitenciare/ Ei au amenințat cu greva generală

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță că se va întâlni marți,  8 august, cu reprezentanții celor 12 mii de angajați din penitenciare.

Aceștia au declanșat protestele, acuzând Guvernul că nu face nimic pentru îmbunătățirea condițiilor precare de muncă și pentru reducerea deficitului de personal.

Ei refuză să mai lucreze suplimentar.

Ministrul Justiției scrie pe pagina sa de facebook, că în cadrul întâlnirii de marți, va discuta cu liderii sindicali despre  hotărârea pilot a CEDO referitoare la condițiile din penitenciare.

Foaia de parcurs cuprinde măsuri precum  construcția a două noi penitenciare, modernizarea / extinderea penitenciarelor existente și posibilitatea transformării unor foste unități militare, în unități penitenciare.

Tudorel Toader mai scrie că Ministerul Justiției are în vedere și adoptarea unor acte normative: Statutul funcționarilor din penitenciare,  punerea în aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu,  posibile modificări ale proiectului de lege referitor la grațierea unor pedepse și  posibilitatea consacrării legislative a măsurii supravegherii electronice.

Pe de altă parte, Tudorel Toader anunță că proiectul de lege privind modificarea Legilor justiției, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justiției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS