Confidenţialitate

Ministrul Justiţiei, despre Secţia Specială: Sunt 2 concluzii împotriva funcţionării în forma actuală

Secţia pentru investigarea magistraţilor nu poate exista în această formă, este concluzia pe care o anunţă ministrul Justiţiei în urma consultării  experţilor din instituţia pe care o conduce, dar şi acelor care acum lucrează la noul raport MCV.

Ana Bichall cere Consiliului Superor al Magistraturii să intervină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Cunoașteți părerea mea personală, nu are rost să insistăm asupra ei, dar din punctul de vedere al ministrului Justiției și al ministerului Justiției, după cum cunoașteți, acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial la nivelul ministerului Justiției, coordonat direct de către ministru, prin care am încercat să aducem la aceeași masă, ca și puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituțiile relevante din sistemul judiciar, toate de altfel, cât și a asociațiilor profesionale și această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneția și alte recomandări”, a declarat Ana Birchall, la sediul CSM.

Aşa-zisa Secţie specială, care funcţionează în cadrul Ministerului Public, a fost contestată vehement atât de experţii Greco, cât şi de politicieni de rang înalt de la Bruxelles dar şi de magistraţi, sociatatea civilă şi Opoziţia de la Bucureşti.

Structura a fost înfiinţată de Guvernarea PSD-ALDE, iar unul dintre primele dosare a fost cel în care s-a început urmărirea penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Marți, plenul CSM discută tocmai despre numirea procuroarei Adina Florea procutor şef al acestei secţii. Numirea magistratului a fost boicotată de 4 ori de mai mulţi membri CSM.