Confidenţialitate

Ministrul Justiţiei, decis să ceară revocarea şefului DIICOT

Ministrul Justiţiei este hotărât să ceară revocarea procurorului-şef al DIICOT , dacă Felix Bănilă nu-şi dă demisia.

În replică, şeful antimafia transmite într-un mesaj trimis Europa FM că va anunţa în curând decizia pe care a luat-o.

Surse din cadrul Ministerului Justiţiei au precizat pentru Europa FM că luni, timp de o oră şi jumătate, Ana Birchall i-a reproşat lui Felix Bănilă că nu făcut nimic din ce i-a solicitat în ultimele două luni.

Ministrul Justiţiei i-a cerut procurorului-şef al DIICOT să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei, dacă apreciază că se impune aşa ceva, şi cu solicitări concrete privind resursele necesare pentru distrugerea clanurilor interlope şi a reţelelor de trafic de persoane.

Ana Birchall este revoltată şi de felul în care procurorii DIICOT au coordonat aducerea familiei Melencu la audieri.

Mama și bunicul Luizei Melencu, o tânără din Dolj care ar fi fost răpită în aprilie de Gheorghe Dincă și, ulterior, ucisă, nu știe cu certitudine dacă fata este sau nu decedată.

Săptămîna trecută, Monica Melencu a refuzat să i se recolteze probe biologice necesare anchetei – procurorii DIICOT sosiți la casa familiei ca să pună în aplicare un mandat de aducere au fost înlocuiți de un echipaj al Ambulanței, pentru că femeia a leșinat.

Europa FM l-a contactat pe Felix Bănilă pentru a afla dacă a decis să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut şi preşedintele Klaus Iohannis.

Procurorul-șef ne-a transmis că, până la finalul zilei , va anunţa public ce decizie aluat.