Ministrul Justiției, amenințat voalat de liderul PSD cu retragerea susținerii politice

Abia întors din vacanță, liderul PSD Liviu Dragnea nu și-a ascuns nemulțumirea legată de faptul că ministrul Tudorel Toader nu a trimis încă în Parlament pachetul legislativ privind punerea Codurilor penale în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Preşedintele PSD a precizat că va cere o audienţă la ministrul Justiţiei.

Se pare că domnul ministru a întârziat foarte mult, eu o să vorbesc cu colegii mei, le-am transmis deja de ieri că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Până la urmă Legea graţierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine Ministerul Justiţiei”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că Tudorel Toader „se lungeşte foarte mult” cu discuţia despre un subiect care nu mai începe.

Întrebat dacă Tudorel Toader mai beneficiază de susţinere, Liviu Dragnea a răspuns: „Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit”.

Replica a venit însă de la premierul Sorin Grindeanu. El a explicat că Guvernul nu vrea să sară peste etapele obligatorii de adoptare a Legilor de modificare a Codului penal și de a Codului de procedură penală.
Una dintre aceste etape este dezbaterea publică, în curs în acest moment, a explicat prim ministrul.
“Vom transmite către Parlament, indiferent cine solicită acest lucru, acest proiect în momentul în care dezbaterea publică este încheiată”, a spus prim ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS