Confidenţialitate

Ministrul interimar al Sănătății: Numărul de paturi ATI pentru bolnavii de Covid va crește la peste 1.500 | AUDIO

Numărul de paturi la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 va crește de la 1000 la peste 1500, spune ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

În plus, de astăzi, inspectorii sanitari de stat vor verifica în spitale situația paturilor la ATI.

Ieri, la nivel național, mai erau disponibile doar 19 paturi la terapie intensivă.

Inspectori din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică vor face controale în spitale pentru a se asigura că acesta au suficiente paturi la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID – a spus, pentru Antena 3, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. El promite că numărul paturilor la ATI va depăși 1500.

”Peste 180 de inspectori sanitari de stat, în toată țara, în toate județele, inclusiv în București, vor fi zilnic în spitale, pentru a verifica și a impune creșterea numărului de paturi de Terapie Intensivă. Avem un plan de reziliență a paturilor Covid, care prevede un plan de creștere a numărului de paturi Covid la nivel de țară, în total 1.518.”

Ministrul Cseke Attila nu a exclus ca anumite unități medicale să redevină spitale dedicate exclusiv bolnavilor de COVID-19.

”Dorim să păstrăm fluxul mixt pe spitale, adică un flux Covis și un flux non-Covid, asta nu înseamnă că în anumite situații n-o să existe situații în care unele unități sanitare cu paturi să fie dedicate numai pentru pacienți Covid.”

Ministrul Sănătății a precizat că pentru copiii infectați cu coronavirus sunt prevăzute 100 de locuri la terapie intensivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță