Confidenţialitate

Ministrul german al Economiei propune modificarea legii din domeniul concurenței care să promoveze adevărata competiție | AUDIO

Întrebări legate de cum funcționează reducerile de taxe la carburanți în Germania și Marea Britanie. Mai precis, dacă acestea chiar aduc și în scăderi de preț la pompă. Autoritățile germane vor să sporească puterile autorității din domeniul concurenței pentru că supectează înțelegeri între distribuitorii de carburanți pentru a menține prețul ridicat. În Londra între timp Guvernul vrea în primă fază o analiză mai atentă a ce s-a întâmplat exact pe piața carburanților după introducerea reducerilor de taxe.

Ministrul german al Economiei îi acuză pe producătorii de carburanți că nu au transferat avantajele create de reducerea taxelor asupra consumatorilor şi că profită de pe urma scumpirii energiei. De aceea el propune modificarea legii din domeniul concurenței, care să promoveze o adevărată competiție.

Să avem o legislație cu gheare și dinți, a spus ministrul într-un interviu la un post de radio. Profiturile furnizorilor de carburanți ar putea fi confiscate în cazurile în care se constată o înțelegere între ei privind prețurile.

În Marea Britanie între timp, autoritățile pornesc o anchetă pentru a afla de ce prețurile combustibililor cresc întotdeauna rapid, dar scad încet. Asta în ciuda reducerii de taxe adoptate în martie în domeniul carburanților.

Guvernul a cerut autorităţii de supraveghere a concurenţei să analizeze piaţa combustibililor pentru a vedea dacă reducerea taxelor a fost transferată consumatorilor.

Sursa foto: Unsplash / Dawn McDonald

Citește și: O nouă scumpire a carburanților. Prețul unui litru de motorină standard a crescut cu 10 bani în 5 zile | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.