Confidenţialitate

Românii, tot mai interesați de mașini electrice sau hibride, pe fondul creșterii prețurilor la carburanți

Din cauza costurilor în creștere pentru carburanți, aproape jumătate dintre români și-ar cumpăra mașini electrice sau hibride. Totuși, sunt reticenți pentru că infrastructura de încărcare este deficitară, arată un studiu Deloitte realizat în 25 de țări.

Mașinile electrice sau hibride sunt preferate de 46% dintre români care spun că ar alege o astfel de motorizare pentru viitoare mașină.

Majoritatea, 63%, ar face achiziția pentru a-și reduce cheltuielile cu alimentarea, 49% vor să protejeze astfel mediul, în vreme ce 40% dintre români sunt atrași de stimulentele acordate de stat.

În 5 state europene, numărul consumatorilor care intenţionează să îşi cumpere o maşină pe combustie internă a scăzut sub 50%. Este vorba de cele mai mari pieţe din regiune, respectiv Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania şi Italia, mai arată studiul Deloitte realizat în 25 de ţări din întreaga lume.

Din cauza deficiențelor infrastructurii de încărcare, a autonomiei limitate și a prețului ridicat, doar 7% dintre români ar alege o mașină electrică, majoritate preferând modelele hibride.

Foto: Shutterstock