Economia Germaniei poate scădea mai mult decât la criza din 2008

Economia Germaniei ar putea pierde mai mult în acest an decât în ​​timpul crizei financiare din 2008- 2009, a declarat joi ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.

Acesta a adăugat că în unele luni din prima jumătate a anului ar putea fi înregistrate contracții de peste 8%, anunță Reuters.

Germania are peste 73.000 de persoane infectate și 872 de decese cauzate de pandemie. Școlile, magazinele, restaurantele și instalațiile sportive s-au închis și multe firme au oprit producția pentru a ajuta limita răspândirea bolii.

Altmaier a declarat că economia a avut rezultate bune în primele două luni ale anului – înainte de declanșarea blocajului – și a spus că virusul va avea un efect grav asupra economiei în aprilie, înainte de a atinge, probabil, maximul în mai.

„Declinurile despre care am vorbit vor fi probabil cel puțin la fel de grave, dacă nu chiar mai grave decât în ​​cazul crizei bancare și bursiere din 2008/2009”, a spus Altmaier, fără a da o predicție exactă.

Economia germană a scăzut cu 5,7% în 2009.

„Aceasta înseamnă că după 10 ani buni de creștere economică, vom avea din nou recesiune anul acesta, pentru prima dată din 2009”, a adăugat Altmaier.

Parlamentul german a aprobat un pachet de stimulare în valoare de peste 750 de miliarde de euro pentru a ajuta la gestionarea situației economice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS