Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor: Analizăm pragul de la care să fie impozitate pensiile. De la 1 ianuarie 2023, toate pensiile vor crește | AUDIO

Executivul analizează ca și anumite pensii, peste valoarea de 2 mii de lei lunar, să fie scutite de la impozitare. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu spune că deocamdată se face o analiză împreună cu Ministerul Muncii pentru a vedea până la ce prag pensiile ar putea să nu fie scutite de impozit.

Adrian Câciu: „Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută având în vedere că această scutire de impozite a intervenit în anul 2017”

„Sistemul public de pensii la acest moment nu este impozitat până la valoarea de 2000 de lei. Lucrurile așa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută având în vedere că această scutire de impozite a intervenit în anul 2017 – între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflației. În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii cu excepția sistemului public de pensii cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiția neimpozitării părții de contributivitate”, a spus ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul nu a dat alte detalii legate de orizontul de timp de la care o astfel de măsură ar putea intra în vigoare. De la anul toate pensiile vor crește – mai spune ministrul Finanțelor.

Adrian Câciu: „Cu siguranță pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023”

„Cu siguranță pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor crește, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcționează în acest an. Dar cu siguranță o creștere va fi astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită să fie, cel puțin pe al doilea semestru, compensată”, a mai spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ordonanța prin care ratele la credite pot fi amânate, aprobată. Ministrul Finanțelor spune cum poți amâna ratele | AUDIO