Confidenţialitate

Ministrul Fifor: Cei vinovaţi în cazul de la Caracal, fără niciun fel de rezervă, vor plăti | AUDIO

Angajații Ministerului de Interne trebuie să îşi facă datoria aşa cum prevede legea, fără niciun fel de abatere, iar cei care nu înţeleg să facă lucrul acesta trebuie să plece acasă, a declarat șeful interimar al instituției, Mihai Fifor.

Social-democratul a anunţat că aceia care au greşit în cazul de la Caracal vor plăti.

“Toleranţa mea este zero în ceea ce priveşte modul în care înţeleg să-şi facă datoria colegii noştri. Nimeni nu va fi iertat în momentul în care nu-şi îndeplineşte îndatoririle de serviciu, aşa cum ar fi trebuit să o facă, iar cei care sunt vinovaţi pentru cazul de la Caracal, fără niciun fel de rezervă, vor plăti, indiferent cine sunt aceste persoane”, a declarat Fifor, la sediul ministerului.

“Încă de dimineaţă m-am întâlnit cu colegii din structurile de comandă ale Ministerului de Interne, pentru că doresc să intrăm într-un amplu proces de analiză pe structurile Ministerului de Interne, şi nu mă refer doar la cele centrale, şi pe o analiză în fiecare judeţ, în fiecare inspectorat de poliţie, pentru că un lucru este cert – situaţii cum este cea de la Caracal nu trebuie să se mai repete şi, prin urmare, împreună cu colegii, vom avea un plan de măsuri extrem de abrupt, care să poată să ducă în primul rând la prevenirea unor astfel de tragedii şi, pe de altă parte, să putem să începem o reaşezare în profunzime a acestui minister”, a explicat el.

Mihai Fifor a adăugat că a solicitat ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să aibă o situaţie privind managementul fiecărui inspectorat de poliţie în parte.

“Am solicitat o prioritizare în funcţie de problematicile care apar în fiecare judeţ (…). Nu vreau să induc ideea că se fac tăieri de capete sau cum am mai auzit, însă, repet, cei din Ministerul de Interne trebuie să-şi facă datoria aşa cum prevede legea, fără niciun fel de abatere de la lege, iar cei care nu înţeleg să facă lucrul acesta trebuie să plece acasă”, a afirmat ministrul interimar.

Potrivit lui, în acest moment, ancheta privind cazul de la Caracal a fost preluată de DIICOT, iar MAI are doar o funcţie de suport, însă există şi măsuri care se pot lua imediat.

“Există măsuri care apar în raportul Corpului de control al ministrului, măsuri pe care le punem în mişcare începând de astăzi. Am dispus domnului Florian Dragnea (n.r. – cel care asigură conducerea IGPR) să-mi prezinte care sunt măsurile şi care au fost acţiunile puse în mişcare”, a anunţat Mihai Fifor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.