Ministrul Energiei, Andrei Gerea: CEH va disponibiliza personal (AUDIO)

Prezent la Petroşani, Andrei Gerea le-a transmis energeticienilor că o parte dintre ei îşi vor pierde locurile de muncă până la sfârșitul anului.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, susține că pentru eficientizarea Complexului Energetic Hunedoara este necesară o reducere de personal în rândul energeticienilor din cadrul termocentralelor Mintia și Paroșeni.

Unitățile miniere nu intră în planul de restructurare, dimpotrivă directorul general al CEH, Constantin Jujan, susține că pentru partea minieră există un program de angajări de personal în măsura în care vor fi plecări prin pensionare.

Ministrul Andrei Gerea a declarat că divizarea Complexului Energetic Hunedoara este o discuție ce va fi luată în calcul doar în eventualitatea în care planul de eficientizare, la care se lucrează și care trebuie finalizat până la toamnă, dă greș.

Soluțiile sunt gândite acum și cu responsabili ai Comisiei Europene, după ce numai în ultimul an o societate fără pierderi cum a fost CEH a acumulat 600 de milioane de lei datorii.

În ceea ce privește contractul de retehnologizare a termocentralei Mintia, un proiect de 271 de milioane de dolari, semnat pe vremea ministrului Constantin Niță, unde parteneri erau chinezii, acesta a fost reziliat. Chinezii, spune ministrul Andrei Gerea, veneau cu o tehnologie învechită care ar fi necesitat investiții suplimentare