Confidenţialitate

Ministrul Educației: Părinții ai căror copii de școală au comorbidități vor putea învăța online și din septembrie

Părinții ai căror copii de școală au comorbidități vor putea învăța online și din septembrie, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Câmpeanu vrea însă ca orele să înceapă fizic, la 13 septembrie, fără scenariile de anul trecut, pentru toate clasele.

O decizie finală va fi anunțată cu 2 săptămâni înainte de începerea anului școlar, adică la finalul acestei luni.

”Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în același timp optimiști, și unii și alții, că vom putea relua școala cu prezență fizică, pentru toți elevii, începând cu 13 septembrie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, mai multe organizații neguvernamentale, inclusiv Societatea Academică din România i-au cerut ministrului Educației să vină cel târziu până la 15 august cu un plan de organizare a orelor în anul școlar care începe în curând.

De asemenea, SAR i-a cerut lui Sorin Câmpeanu continuarea și generalizarea programului de educație remedială în condițiile în care 900 de mii de copii au suferit din cauza lipsei accesului la ore online  la standarde acceptabile în timpul pandemiei.

Antonia Pup de la Societatea Academică din România:

”Educația remedială să fie generalizată și să fie livrată profesionist, o masă caldă în școli pentru fiecare elev și fiecare profesor care participă la acest program de învățare remedială și asumarea tuturor măsurilor pentru ca elevii să poată să recupereze conținuturile pierdute.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru ca școala să se facă cu riscuri cât mai mici, ministrul Educației a făcut  un nou apel la vaccinare către profesori, părinți și elevi.

”Îndemn populația la vaccinare. Bunici, părinți, elevi, profesori. Am spus că îmi manifest optimismul. Optimismul este bazat pe ce am anunțat deja, în școli se vor respecta, în continuare, regulile de protecție sanitară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Educației a explicat astăzi că la nivel oficial, există discuții privind motivarea materială a celor care au refuzat să se vaccineze până acum, dar nu s-a luat încă o decizie în Guvern.

”Aceste discuții despre beneficii se poartă la nivelul guvernului și vor fi date public odată ce ele vor fi adoptate la nivel general. Eu, care nu sunt adeptul sancțiunilor, sunt adeptul unor beneficii pentru cei care susțin campania de vaccinare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.