Ministrul Educației ne asigură că sunt suficienți bani pentru tipărirea manualelor

Aflat la Buzău, ministrul Educaței, Liviu Pop a spus că la începutul anului școlar, toți elevii vor avea pe bănci manualele necesare.

Liviu Pop a precizat că aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor în acest an.

„Eu nu cred că cineva poate glumi cu legea. Legea conferă elevului dreptul de a avea manuale gratuite şi toţi copiii vor avea pe bănci manuale. Licitaţia pentru clasa a V-a este încă în desfăşurare, termenul fiind 7 august. În ceea ce înseamnă retipărirea pentru învăţământul primar şi liceal avem toate manualele asigurate în Inspectoratele Şcolare Judeţene şi ele urmează să ajungă în şcoli. Aproape 25 de milioane de lei avem alocaţi pentru tipărirea manualelor şi important e ca editurile să îşi facă treaba, inclusiv Editura Didactică si Pedagogică, şi aştept şi eu un răspuns de ce nu au depus manuale la toate disciplinele prevăzute în planul cadru”, a spus ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește manualul de Educație Fizică, ministrul Educației și-a nuanțat poziția, după ce premierul Mihai Tudose a spus că acest manual ar fi o glumă.

Ministrul Liviu Pop spune acum că manualul de educație fizică va fi folosit doar de elevii care fac sport de performanță.

„Avem 1.200-1.300 de elevi în clasa a V-a care practică diverse sporturi de performanţă. Pentru aceşti elevi se poate constitui manualul pentru că aşa scrie în lege. Sunt foarte, foarte puţini. Avem în clasa a V-a 178.000 de copii şi doar 1.200 fac sport” , a precizat ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul manual nu este scump și nici nu le va încărca ghizodanele elevilor – a ținut să precizeze ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a fost ironizat, atât de elevi și de părinți, cât și de șeful guvernului, după ce a anunțat introducerea manualului de Educației Fizică pentru elevii din clasele V-VIII. Toți au atras atenția că elevii au nevoie să facă mișcare, nu de încă un manual care să le încarce ghiozdanele.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS