Ministrul Educației: „Mă retrag din guvern, dacă Petre Tobă a plagit și nu e demis”

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că se va retrage din Guvern dacă se va dovedi că ministrul de Interne, Petre Tobă, a plagiat lucrarea de doctorat iar acesta nu va fi demis. Ministrul Educației i-a comunicat și premierului Dacian Cioloș intenția sa.

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat Revistei 22. „Nu voi avea nici un fel de rezervă să mă retragă din guvern” – a spus el. O va face, însă, dacă se va dovedi că lucrarea de doctorat a ministrului de interne a fost plagiată, așa cum a sesizat presa.

Potrivit ministrului, în acest sens, ar exista suspiciuni foarte bine argumentate și credibile – dacă ar fi să ia în considerare informațiile apărute în presă.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a mai spus că e convins că și premierul Dacian Cioloș îi împărtășește opinia, deși nu a discutat subiectul cu acesta. În plus, Ministerul va analiza în curând stadiul dosarelor privind plagiatul și termenele care trebuie respectate.

În ce privește lucrarea de doctorat a ministrului Petre Tobă, unul dintre membrii Comisiei de Etică a Universității București, Dumitru Sandu, a scris într-un raport propriu că șeful de la Interne ar fi plagiat grosolan teza sa de doctorat. Citez – „ministrul a copiat nu blocuri, ci munți de texte”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS