Confidenţialitate

Ministrul Educației, la Europa FM: Școlile vor fi deschise dacă o permite situația epidemiologică | AUDIO

9 din 10 persoane contacți ai unuia dintre pacienții depistați, vineri, cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, a anunțat Ministerul Sănătății.

Focarul a fost descoperit la o școală generală din Sectorul 2 al Capitalei, unde cadrele didactice au venit să treacă notele de final de semestru în catalog, spune, la Europa FM, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Este vorba de școala Gimnazială numărul 28 din sectorul 2, este vorba de personalul din conducerea școlii, și este vorba de cadre didactive venit să treacă notele în cataloage, de asemenea este vorba de personal tehnic. Toți aceștia au fost depistați ca fiind infectați”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În acest context, ministrul Educației precizează că școlile vor fi deschise de la 8 februarie, doar dacă situația epidemiologică nu se va agrava.

”Analiza care va fi făcută pe data de 2 februarie în toate elementele cunoscute și care au apărut între timp și care vor mai apărea până pe 2 februarie iar decizia, pot să vă asigur, va fi responsabilă. Dacă nu vor fi creșteri semnificative, pericole identificate de către cei din Sănătate, vom rămane la deschiderea școlilor sub rata de infectare de 1 la mie din scenariul verde”, a spus Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mâine, la Institul Matei Balș se va face luni secvențierea probelor pentru  a se confirma sau nu dacă și contacții s-au infectat cu virusul care conține noua tulpină.

Persoanele depistate pozitiv la școala 28 sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Școala a fost închisă, iar luni se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.