Confidenţialitate

Ministrul Educației l-a demis pe Inspectorul General al Inspectoratului Școlar al Municipiului București | AUDIO

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş.

Decizia a fost luată de ministrul Educației în urma unor declarații făcute de inspector în cazul unui elev care s-a aruncat de la etaj la școala gimnazială „George Bacovia”.

Incidentul a avut loc săptămâna aceasta. Copilul aflat în clasa a VI-a s-a aruncat pe geam de la etajul I. Potrivit ObservatorNews.ro, copilul ar fi făcut acest gest pentru că era umilit de colegi.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spital, iar medicii au stabilit că are leziuni minore. A mers apoi la Spitalul Alexandru Obregia pentru consiliere psihologică.

Cum a comentat inspectorul școlar din București – Ionel Pușcaș acest eveniment?

”O joacă obișnuită, ce să vă zic, a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un coleg, a invocat faptul că a băut o cola, pur și simplu a fugut și a sărit pe geam. E șocant”.

După difuzarea acestei înregistrări de Observator – ministrul Educației a decis să-l demită din fruntea Ispectoratului Școlar București pe Ionel Pușcaș.

O reacție în acest caz a venit și de la premierul Florin Cîțu:

”La guvern, am început un program chiar în această săptămână, luni, care să susțină copiii care au fost afectați de perioada de pandemie de anul trecut. Și este vorba tocami de consiliere psihologică”.

Și polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.