Ministrul Educației – explicații pentru greșelile de gramatică din discursul său

O nouă gafă a ministrului Educației.

Jurnaliștii de la Antena 3 au filmat o pagină din discursul ministrului Liviu Pop. În acea pagină, cuvântul „copiii” din sintangma „copiii dumneavoastră” era scris cu doi „i”.

Ulterior, ministrul a spus că de vină ar fi un consilier din minister.

Jurnaliștii au insistat: au vrut ca ministrul să explice de ce se scrie cuvântul copiii cu trei de „i”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

CV-ul ministrului Liviu Marian Pop

În vârstă de 43 de ani, Liviu Pop este membru al PSD şi senator în Colegiul 3 din Maramureş, din anul 2012.

În perioada decembrie 2014-noiembrie 2015, Liviu Marian Pop a fost învestit ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul Ponta, funcție deținută și în perioada 7 mai 2012 – 21 decembrie 2012.

În perioada decembrie 2012 – decembrie 2014 a fost președinte al Comisiei pentru Muncă, Familie și Protecție Socială din Senat. În perioada 16 mai – 29 iulie 2012 a fost ministru interimar al Educației, Cercetării și Tineretului, iar de la 29 iunie 2017 conduce ministerul respectiv. Începând cu anul 2008 și până în luna mai 2012 a deținut funcția de vicepreședinte al Colegiului Central de Disciplină la nivelul MECTS.

Din decembrie 2007 până în mai 2012 a fost secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, iar din ianuarie 2004 până în mai 2012 – președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș. În perioada 1996 – 2012 a fost profesor de matematică la: Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic Bogdan Vodă, Grupul Școlar „C.D. Nenițescu”, Școala generală nr. 7 din Vișeu de Sus și Școala generală nr. 2 din Ruscova, Maramureș.

„Mi-am dorit mereu să fiu dascăl, aşa că mi-am urmat chemarea, devenind profesor de matematică. La fel ca şi alte meserii, şi cea de profesor presupune şlefuirea şi formarea copiilor pentru viaţă. Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine.

În momentul în care mi-am dat seama că mare parte a colegilor mei au nevoie de sprijin şi ajutor, pentru a le fi respectate drepturile legale, nu am ezitat să devin lider de sindicat.Aşa cum spun bătrânii, omul cât trăieşte învaţă, şi eu sunt deschis la tot ce este nou.

Sper că v-am demonstrat până acum că sunt un om modest, din popor, iar cariera de politician este doar un prilej optim de a veni în sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii noştri”, scrie Liviu Pop pe site-ul personal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS