Confidenţialitate

Ministrul Educaţiei: Există posibilitatea ca suspendarea cursurilor să se prelungească | AUDIO

Ministrul Educaţiei declară că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de noul coronavirus.

La Digi 24, Monica Anisie a aminitit că, de săptămâna viitoare, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, vor fi lecţii transmise de postul public de televiziune.

“Pentru perioada suspendării cursurilor, am identificat mai multe soluţii în aşa fel încât această situaţie specială în care ne aflăm să nu afecteze foate mult învăţarea. Am apelat, astfel, la utilizarea platformelor online puse la dispoziţie gratuit de către mai multe companii. Suplimentar, însă, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română tocmai pentru a facilita accesul la educaţie şi pentru acei copii care nu pot acces la platformele online. Deja au început filmările, avem profesori voluntari şi, de luni, vor fi primele emisiuni de predare-învăţare.  Pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR”, a mai spus ministrul Educaţiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în perioada 11 – 22 martie.