Confidenţialitate

Ministrul Educației: De luni, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii | AUDIO

Masca nu va mai fi obligatorie în curtea  școlii, de luni, anunță ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu precizează, însă, că se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările.

”Ministerul Educației a solicitat tuturor inspectorilor generali să se păstreze regula decalării programului-tip, adaptat fiecărei unități școlare, regulă care generează și decalarea pauzelor, ceea ce evită formarea de aglomerări în curtea școlii. În aceste condiții, se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție. În interiorul spațiilor de învățământ, purtarea măștii de protecție este o regulă care se păstrează în continuare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și tot de luni, aproape 90 la sută dintre elevi vor fi fizic la școala. Aproximativ 660 de localități au incidența COVID peste un caz la mia de locuitori.

”Vor putea merge la școală, cu prezență fizică, 90% dintre elevi, este vorba despre 6 milioane de elevi care învață în școlile din 2.527 de localități care  au o rată de infectare mai mică de 1 la mie. În localitățile care au o rată de infectare mai mare de 1 la mie, e vorba de 654 de localități, aceștia vor rămâne la nivelul claselor a 5-a, a 6-a, a 7-, a 9-a, a 10-a, a 11-a în sistem online.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.