Confidenţialitate

Ministrul Educației anunță că testele rapide din școli vor fi înlocuite cu cele non-invazive | AUDIO

Testele non-invazie pentru coronavirus, cum ar fi testele pe bază de salivă, ar putea fi folisite în școli după terminarea vacanței de primăvară.

În acest mod, s-ar putea face testarea în masă în unitățile de învățământ, spune Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Din cele peste 1 milion de teste antigen repartizate școlilor, au fost făcute numai 19.000:

„Faptul că au fost utilizate doar 19.000 au avut două cauze: lipsa de personal medical care să administreze aceste teste și foarte mulți părinți care au considerat că aceste teste sunt invazive, motiv pentru care nu și-au dat acordul, acord care era necesar în mod expres.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceste teste pe bază de salivă pot fi autoadministrate, sub supravegherea cadrului didactic,  dar va fi necesar acordul părinţilor, subliniază ministrul Educației:

„Odată cu achiziția de teste non-invazive, sunt îndreptățit să sper că acea testare în masă în școli va putea să fie un fapt. Dacă este vorba de acele teste de salivă, am văzut că ele pot fi autoadministrate, sub supravegherea cadrului didacic. Va mai fi nevoie de acordul părinților, dar sunt absolut sigur că orice părinte își va da acordul în această situație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.