Confidenţialitate

Ministrul Economiei: Deşi ne dorim ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, acestea nu păţesc nimic dacă nu o vor face

Ministrul Economiei susține că executivul din care face parte a pregătit măsuri care să vină în sprijinul celor afectaţi de efectele crizei de nou coronavirus.

Vigil Popescu dă asigurări că firmele nu vor fi sancționate dacă nu depună declaraţiile fiscale până la 25 martie.

Ministerul Finanţelor transmitea sâmbătă dimineaţă, după publicarea în Monitorul Oficial a OUG pentru susţinerea mediului de afaceri, că data a fost menţinută, pe motiv, în vederea rambursării rapide a TVA, societățile trebuie să aibă situaţia la zi.

”Da, am pregătit măsuri care să vină în sprijinul celor afectaţi de criza coronavirusului. O parte din aceste măsuri vor putea fi accesate începând de săptămâna viitoare şi, alături de colegii din Guvern, vom pregăti şi alte măsuri”, scrie pe Facebook ministrul Virgil Popescu.

”Deşi ne dorim ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, acestea NU PĂŢESC NIMIC dacă nu o vor face”, notează ministrul.

”Pe durata stării de urgenţă, întreprinderile mici şi mijlocii, care şi-au întrerupt activitatea total sau parţial în baza deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă decretate şi care deţin certificatul de situaţie de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile la utilităţi – electricitate, gaze naturale, apă, servicii de telefonie şi de interne, precum şi de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinaţie sediu social şi de sedii secundare”, completează Virgil Popescu.