Confidenţialitate

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Vacanțele în Grecia, fără cozi la frontiere | AUDIO

Vacanţele românilor în Grecia ar putea fi scutite de cozile la frontieră. România şi Grecia vor să găsească modalităţi prin care cetăţenii celor două state să circule mai uşor. E vorba de un posibil culoar verde. Ministrul Economiei şi Tursimului, Claudiu Năsui, la Europa FM.

”Lucrăm la o modalitate în care românii care vor să-și poată face vacanța în Grecia să poată face lucrul acesta mult mai ușor, chiar și contextul pandemic.

Adică, fără teste sau fără obligația vaccinului?

Cu obligația vaccinului, cu obligația unui test, dar cu niște măsuri mai standardizate ca lucrurile să meargă mult mai repede, mai puțin birocratice decât acum și nu numai cu Grecia dar și cu alte țări.

Care ar fi aceste condiții mai favorabile?

Este vorba de condiții mai favorabile nu doar pentru români dar și pentru greci, deci este un lucru care ar fi bilateral. Să avem niște teste standardizate și chiar și un certificat de vaccinare standardizat.

Alte teste și alte certificate de vaccinare decât cele de acum?

Cele care sunt acum, care să fie recunoscute și de către ei, să avem o înțelegere cu ei asupra standardizării acestor documente tocmai ca ele să fie recunoscute și turiștii români să nu trebuiască să mai petreacă timp nici în carantină nici în alte condiții, să fie toate lucrurile mult mai rapid”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderii Uniunii Europene vor discuta joi şi vor încerca să se pună de acord să lucreze la realizarea de certificate de vaccinare pentru cetăţenii UE care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Liliana Nicolae