Ministrul Drulă consideră că episodul de ninsori este o ocazie de evaluare a subordonaților

La ședința Comandamentului Central de Iarnă de duminică seară, ministrul Transporturilor le-a transmis subordonaților că episodul de ninsori va fi o ocazie pentru evaluarea capacităţii manageriale a acestora.

Cătălin Drulă a transmis că nu acceptă scuze precum lipsa contractelor de deszapezirea sau a stocurilor cu material antiderapant.

Ministrul a atras atenția că trebuie asigurate căi rutiere libere pentru intervenția ambulanțelor în contextul crizei sanitare actuale de coronavirus.

Meteorologii au anunţat precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării începând de duminică şi până miercuri. De asemenea, sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali se vor afla sub cod galben de ninsori începând de duminică după-amiază până luni la ora 14.00.

Începând de duminică, de la ora 10.00 şi până miercuri, la aceeaşi oră, sunt aşteptate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ şi polei.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15…30 l/mp.

Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar local şi temporar va mai ninge.

Ministerul de Externe le-a atras atenția cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, în perioada 10-11 ianuarie 2021, întreaga suprafaţă a teritoriului acestui stat va fi afectată de căderi abundente de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS