Confidenţialitate

Ministrul de Interne: România are capacitatea de a primi migranți din Afganistan | AUDIO

România are capacitate de a primi migranți din Afganistan, dar condiționat, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Este vorba despre colaboratori pe care i-am avut în această țară sau persoane în risc iminent, cum ar fi jurnaliști sau magistrați.

Sunt peste 750 de locuri disponibile pentru ei în centrele din subordinea ministerului, potrivit lui Lucian Bode.

”Suntem pregătiți să primim studenți care beneficiază de burse în România și, în general, persoane aflate în pericol iminent în Afganistan. Cu o singură condiție: verificările să fie efectuate de structurile de securitate ale statului român. Facem aceste analize pe tot ce înseamnă componenta națională”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința migranților care au încercat să intre în țară în acest an, Lucian Bode spune că numărul se ridică la 47 de mii. El adaugă că România este pregătită să gestioneze un val de migranți din Afganistan.

”Avem forțe suficiente, dislocate în special pe granița de vest, anul trecut, 70% din promoția școlii de Poliție de Frontieră de la Oradea a fost repartizată pe granița de vest, avem un plan foarte bine pus la punct de suplimentare a forțelor în condițiile în care vom avea nevoie, dotări suficiente, colaborăm cu Frontex, avem specialiști din partea lor. România este pregătită în perspectiva unui val de migranți, cum se preconizează”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne spune că autoritățile de la București au evacuat din Afganistan în această perioadă 49 de români și 7 cetățeni străini.