Confidenţialitate

Ministrul de Interne, Lucian Bode, critică modul în care au fost evacuați pacienții de la spitalul ”Foișor” | AUDIO

 

Ministrul de interne, Lucian Bode critică modul în care a fost gestionată evacuarea a peste 100 de pacienți, vineri seara din spitalul Foișor. Unitatea medicală trebuia să devină suport COVID sâmbătă dimineață.

Situația a fost gestionată de Departamentul pentru situații de urgență, condus de Raed Arafat. Acesta explica vineri noapte, într-o postare pe Facebook, că inițial, evacuarea trebuia să aibă loc vineri la prânz, dar managerul spitalului a întârziat procedurile.

Ministrul Lucian Bode:

”Modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. Putem discuta foarte mult de cauze, de ce s-a întârziat atât de mult, de ce doar după câteva ore după ce s-a semnat ordinul a venit și acceptul managerului, sunt multe lucruri de discutat. Dar, efectul l-am văzut cu toții și așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Departamentul pentru situații de Urgență se află în subordinea ministerului de interne. Lucian Bode a fost întrebat de jurnaliști cine răspunde politic pentru modul in care a fost getsionată evacuarea pacienților de la Foișor. Iată ce a declarat:

”Nimeni nu este de neînlocuit.

Vă referiți la Raed Arafat?

Inclusiv la ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat. Mă refer la toată lumea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: INQUAM Photos, Alberto Grosescu