Confidenţialitate

Ministrul de Interne face apel pentru sancționarea celor care dau foc intenționat vegetației uscate | AUDIO

6 județe se află în topul celor în care au avut loc cele mai multe incendii forestiere, în ultimii 5 ani. Județul Gorj este pe primul loc în acest clasament cu nu mai puțin de 200 de incendii de pădure.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, spune că oamenii nu își dau seama ce consecințe grave poate avea incendierea miriștilor și cît de repede se poate extinde focul:

”Județul Gorj, din păcate, conduce detașat, cu peste 200 de incendii în această perioadă. Urmează alte județe din sud – județul Mehedinți, Olt, Caraș Severin, Dolj, județe care nu reușesc să gestioneze această problemă. Probabil acolo nu conștientizează pericolul generat de incendiere”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În primele 7 luni ale anului au fost mai puține incendii de pădure față de anul trecut, spune ministrul de interne, Lucian Bode. El a cerut autorităților locale să nu slăbeasca vigilența și să îi sancționeze pe cei care dau foc intenționat vegetației uscate:

”E necsar ca autoritățile locale să ia toate măsurile necesare pentru a contribui la identificarea  persoanelor care incendiază ilegal vegetația, descurajarea acestor fapte și evitarea producerii unor tragedii. Vă cer fermitate în acțiunile dumneavoastră și sancționarea celor care prin comportamentul lor neglijent pun în pericol viața și bunurile semenilor lor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.