Confidenţialitate

Ministrul de Interne, despre protestul de la metrou: În starea de alertă, este ilegal. Vor suporta prevederile legale

Trei dosare penale au fost deschise în urma protestului spontan de la metroul bucureștean. Parchetul sectorului 4 s-a autosesizat în acest caz, un alt dosar a fost trimis la DIICOT la solicitarea Metrorez iar un altul pentru că nu au fost respectate regulile privind asigurarea unei treimi din transport.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că pe perioada stării de alertă, astfel de proteste sunt interzise:

„Legea este lege pentru toți. În condițiile în care îți asumi să declanșezi un conflict fie el și spontan, trebuie să știi că acest lucru, în starea de alertă, este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă, în ceea ce privește transportul cu metroul, trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transportul cu metroul în București. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate de cei care participă la acest conflict de muncă spontan și, în consecință, vor suporta prevederile legale în vigoare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O delegație a sindicaliștilor discută la această oră cu directorul general al Metrorex și cu prefectul Capitalei în încercarea de a opri conflictul, mai spune ministrul de Interne:

„Îmi exprim speranța că în urma acestor discuții vor ajunge la concluzia că acest conflict trebuie să înceteze de urgență și să putem să reluăm transportul public cu metroul în București. Este inadmisibil să îți bați joc de sute de mii de bucureșteni, în plină pandemie, să nu te intereseze de nicio reglementare legală în vigoare, ascunzându-te în spatele acestui așa zis conflict spontan.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.