Confidenţialitate

Ministrul de Interne despre catastrofa de la Crevedia: Există o anchetă în curs în desfăşurare

A existat un risc imens să se producă o explozie simultană la toate cele trei autocisterne de la Crevedia, afirmă ministrul de Interne.

Întrebat de ce poliţia nu a controlat timp de trei ani activitatea depozitului, care ar fi trebuit să fie închis din 2020, Predoiu a replicat că în prezent există o serie de informaţii contradictorii pe acest subiect:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Aici trebuie verificat ce regim juridic avea acel depozit. Încă nu este clar. Sunt informaţii complementare, informaţii care se contrazic. Există informaţia că nu a existat control, există informaţia şi că a existat control. Există tot felul de informaţii care circulă, dar informaţia în raport de realitate şi în deplin acord cu adevărul o stabileşte numai anchetatorul”.

Ministrul de Interne a subliniat că neregulile din activitatea staţiei sau a unor instituţii vor fi descoperite în urma anchetei:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“În ceea ce priveşte orice nereguli ar fi fost în legătură cu funcţionarea staţiei sau a unor instituţii ale autorităţii locale sau ale administraţiei locale, ale poliţiei sau ale cui vreţi dumneavoastră, există o anchetă în curs în desfăşurare. Parchetul a iniţiat deja aceste proceduri, sunt în curs. Am discutat şi astăzi cu procurorul general şi exact aşa cum a spus domnul prim-ministru: nu va exista niciun fel de rabat de la aplicarea legii, indiferent cine este responsabil”.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu