Confidenţialitate

Ministrul de Interne critică stadiul lucrărilor de la centura ocolitoare a municipiului Satu Mare | AUDIO

Aflat astazi în vizită la Satu Mare, alături de premierul Florin Cîțu, ministrul de Interne, Lucian Bode, a criticat stadiul lucrarilor de la Centura ocolitoare a municipiului.

Acesta spune că lucrările sunt realizate în proporție de 61% și că până în prezent, decontarea investiției a fost făcută într-un procent de 56%.

”Am primit asigurări că această componentă a variantei ocolitoare va fi finalizată până la sfârșitul anului 2020. În calitate de ministru al Afacerilor Interne, mă uit cu alți ochi la constructor și îi transmit că anul 2021 trebuie să fie anul în care acest obiectiv trebuie să fie dat în circulație. Nu știu ce termen v-ați asumat din nou, dar vă anunț că în 2019 a expirat ultimul termen agreat cu Comisia, așadar grăbiți lucrările”, a declarat Lucian Bode.

Pentru că obiectivul este unul de importanță regională ministrul a cerut urgentarea lucrărilor, astfel încât în acest an centura să fie dată în circulație.

Ordinul de începere pentru lucrările la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare  a fost emis în mai 2017. Inițial, constructorul avea la dispoziție 18 luni pentru finalizarea centurii, dar termenul a fost prelungit de doua ori pana acum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mica Șvab