Ministrul de Interne cere demiterea Şefului Poliției

Ministrul de Interne a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă.

Carmen Dan a spus că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Ministrul de Interne a declarat că așteaptă ca și șeful de la Serviciul Omoruri să facă un pas în spate.

”Am cerut clarificări de la conducerea Poliţiei Române. Am constatat că a făcut o informare prin purtătorul de cuvânt. Până acum, nimeni dintre şefii acestui poliţist nu a înţeles să-şi asume o responsabilitate. Superficialitatea testărilor a făcut să existe în sistem oameni cu devieri comportamentale. Mă declar total nemulţumită de explicaţiile primite. Nu am văzut pe nimeni dintre cei care ocupă funcţii să iasă public”, a spus Ministrul de Interne Carmen Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”A lipsit răspunsul la întrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atribuţii nu a ştiut de aceste devieri comportamentale. Probabil este un caz izolat, dar cu repetiţii. Informaţia primară a fost raportată cu întârziere ministrului. Să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem. Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare. Am cerut schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu”, a anunţat ministrul, într-o declaraţie de presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS