Confidenţialitate

Ministrul de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse. România a transmis protestul față de violarea spațiului aerian

România a transmis Rusiei protestul față de violarea spațiului aerian după identificarea pe teritorriul țării noastre a unor fragmente de dronă asemănătoare cu cele utilizate de Rusia în războiul declanșat în Ucraina. 

Ministerul de Externe anunță că însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat.

Retransmitem comunicatul Ministerului de Externe

” Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României urmare identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei.

Totodată, oficialul român a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate.

Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune”. 

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik