Confidenţialitate

Ministrul Culturii propune deschiderea sălilor de spectacole de la începutul lunii iunie, în anumite condiții | AUDIO

După ridicarea stării de urgență, la 15 mai, vom putea merge la muzeele în care se pot lua măsuri de protecție sanitară, a declarat – pentru EuropaFM – ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu

Următorul pas propus de Ministerul Culturii este deschiderea teatrelor și sălilor de spectacole, de la începutul lunii iunie, dar în anumite condiții.

Una dintre acestea ar fi limitarea la 50 de spectatori în sală.

Măsura urmează să fie discutată de specialiștii din Ministerul Sănătății.

”Am propus să se permită reluarea activității cu publicul și de către instituțiile de spectacol, cu o participare de maximum 50 de persoane într-o primă fază. Și aici e foarte important un procent pe care îl avem în vedere: nicăieri, nici în săli de muzee sau de spectacol să nu existe un grad de ocupare mai mare de 50% din capacitatea spațiului respectiv. Cu siguranță vor fi stabilite niște distanțe de siguranță între fiecare participant la spectacolul respectiv”, spune ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că, ulterior, în următoarea fază a doua a relaxării, ar putea fi lăsați câte 100 de spectatori în sălile de spectacole.