Confidenţialitate

Ministrul Culturii: Pentru persoanele vaccinate, masca ar putea să nu fie obligatorie la spectacolele-test | AUDIO

Ministrul Culturii a anunțat că la programele pilot de la Teatrul Național București și Opera Națională, persoanele vaccinate anti-Covid s-ar putea să nu fie obligate să poarte mască.

Se fac pregătiri pentru aceste programe: se vor organiza spectacole pentru persoanele vaccinate și pentru cele testate. Se vor stabili circuite și reguli pentru selectarea publicului.

Aceste reprezentații vor fi ca o testare pentru reluarea activității în sălile de spectacole.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-o transmisiune de pe scena Teatrului Național București:

”Noi vom încerca să implementăm câteva variante, pentru a putea trage niște concluzii. S-ar putea, e ceea ce vă spun sunt discuții în curs, nu concluzii finale, dar s-ar putea ca un braț de program pilot să-i includă doar pe cei vaccinați, altul să meargă doar pe testare. Tocmai pentru a arăta beneficiile testării ne propunem  ca în programele la care participă persoane vaccinate să nu se poarte mască pentru că și experimentele făcute în alte țări ne-au arătat că vaccinarea e sigură și demonstrează beneficiile chiar în cazul în care participanții nu poartă mască”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Culturii a vizitat azi/ieri (luni) Opera Naţională şi Teatrul Naţional din Capitală.

Deși programele pilot sunt anunțate de ceva vreme, evenimentele-test urmează să aibă loc abia după Paște.

”Noi, inițial, ne-am propus ca imediat după Paște să implementăm aceste programe, dar în urma discuțiilor cu managerii am cerut un răgaz de două săptămâni după sărbătorile pascale, tocmai pentru a putea implementa mai bine anumite lucruri, inclusiv lecția publicului participant, și aici noi trebuie să mai purtăm niște discuții cu STS și alte instituții”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.