Confidenţialitate

Ministrul Culturii anunță că, până la jumătatea lunii, va prezenta modul în care se va redeschide sectorul cultural | AUDIO

Până la jumătatea lunii aprilie, va fi prezentat modul în care se va redeschide sectorul cultural, fie că vorbim de evenimente în interior sau în aer liber, a declarat pentru Europa FM, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Planul autorităților: să mențină deschis sectorul cultural pe baza unor reguli care se vor aplica în funcție de numărul de cazuri dintr-o anumită zonă:

„Normele atât pentru outdoor, cât și indoor, pentru ca toamna să ne prindă cu lecțiile făcute și în momentul în care se mută actul cultural în interior să știm exact ce avem de făcut. Scopul principal să avem, gradual, o înăsprire sau o relaxare a normelor, în funcție de cum evoluează cifrele epidemiologice, dar fără a se închide nimic total, deci vrem să nu se mai închidă nimic total. Un set de norme care să ne și protejeze, dar care să ajute și activitățile să se apropie de revenirea la normal cât mai mult.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noile reguli ar urma să se aplice de la 1 iunie, așa cum a anunțat și premierul. Până atunci, în prima jumătate a lunii mai, ar urma să aibă loc testele pilot privind reluarea spectacolelor în interior, la Opera și Teatrul Național din București. Aici vor participa cei vaccinați, cu test negativ sau de anticorpi, ori un test rapid la intrarea în sală:

„Suntem în faza de discuții incipiente. (…) Ambele instituții dispun de o infrastructură foarte bună și de tot ceea ce e necesar pentru a implementa astfel de programe pilot.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.