Confidenţialitate

Ministrul Cuc – termen pentru proiectarea/execuția întregului tronson de autostradă Sibiu-Pitești

Autostrada Sibiu-Pitești va intra într-o nouă etapă după ce secțiunile 2,3 și 4 ale acesteia vor fi lansate pentru proiectare și execuție.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Constanța că dorește să se realizeze acest lucru până la sfârșitul lunii octombrie.

El s-a declarat, însă, dezamagit de firma care a elaborat studiul de fezabilitate, și a precizat că va încheia contractul cu aceasta dacă nu se va încadra în termenul stabilit.

“Autostrada Pitesti – Sibiu, sectiunile, capetele unu si cinci, dupa cum stiti, au fost ridicate pe SEAP, proiectare si executie. Urmeaza sa ridicam pana la sfarsitul lunii octombrie si celelalte portiuni, doi, trei si patru. Ce vreau sa va precizez, sunt un pic dezamagit de firma care a elaborat studiul de fezabilitate pentru Sibiu – Pitesti, pentru ca noi am prelungit termenul acestei firme; eu am gasit proiectul blocat in minister cand am ajuns, s-a prelungit cu inca sase luni pentru a finaliza toate studiile de fezabilitate pentru cele cinci sectiuni, iar pana in momentul de fata ne-a adus sectiunile unu si cinci, evident, pe care le-am si lansat pe SEAP, si sectiunea patru. Sectiunile doi si trei urmeaza sa le aduca. Daca nu se vor incadra in termenul contractual incheiem contractul cu ei. Noi oricum avem un plan de rezerva”, a spus ministrul Transporturilor.

El a mentionat ca daca se va ajunge aici proiectul nu va fi pus in pericol si va putea fi mentinut termenul ca in octombrie intreg tronsonul de autostrada Sibiu – Pitesti sa fie pe SEAP.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, ministrul transporturilor a cerut firmelor care participă la licitații să nu mai facă – cităm – contestații inutile, pentru că stopează ritmul normal al lucrărilor.