Confidenţialitate

Ministrul Cîţu: Nu vom creşte taxe!

Ministrul Finanţelor a anunţat, miercuri seară, că taxele nu vor fi majorate, aşa cum insinuează opoziția social-democrată.

Potrivit lui Florin Cîţu, ”soluţia liberală” este alcătuită din ”taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi”. În ceea ce priveşte prezentarea bugetului pentru 2021, Cîţu afirmă că ”PSD minte şi manipulează”.

Ministrul a precizat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a numărat printre cei care au votat modificarea Legea finanţelor, astfel încât, într-un an electoral, proiectul de buget să fie prezetat de către noul guvern, la 15 zile de la votul de învestitură.

În ultimele zile, social-democrații au cerut insistent ca liberalii să prezinte schița bugetului pe 2021, sugerând că executivul condus de Ludovic Orban plănuiește creșterea fiscalității.

”Nu, nu vom creşte taxe, am spus acest lucru din primul moment în care am preluat acest mandat. Soluţia liberală pentru a dezvolta economia este o ecnomie cu taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi”, a afirmat ministrul, miercuri seară, la Realitatea Plus.

”În România nu vom creşte taxele. Nu vom folosi ca instrument de creştere a veniturilor la buget creşterile de taxe. Digitalizarea, informatizarea, implemnetarea e-facturare estimările arată că vor aduce la buget 20 de miliarde în plus, deci 2 puncte procentuale. Este soluţia cu care mergem noi şi până acum a funcţionat. Excludem creşterile de taxe pentru a a avea o creştere a veniturilor la buget. Soluţia cu creşterea taxelor este cea mai proastă soluţie, România a luat în trecut această decizie, iar economia a intrat în criză şi şi-a revenit mai greu”, a adăugat Florin Cîţu.